tiistai 21. tammikuuta 2020

Onnistumisen eväät: malttia ja harjoittelua

Ja taas on niskat jäykkänä ja kämmenpohjissa haavat, kun piti jännittää eilistä peliä. Oli niin tiukat paikat. Lopputulos oli 16-12. Ei siis ihan voitettu, mutta hyvin pelattiin.  Ja ei ollenkaan paha tulos, kun edellisen pelin lopputulos saman vastustajan kanssa oli 16-3.

Kartta oli jo tuttu Train. Ihan helpoin kartta se ei ole, mutta harjoitusten kautta  se on tullut joka päivä tutummaksi. Peliä seuratessa huomasin, että tiimi todellakin pelasi hyvin yhteen ja teknisesti peli oli hiottua. Pelin johtajan rauhallinen ääni kertoi, mitä tehdään ja minne mennään, Välillä pelinjohtaja huuteli: "Ei saa pysähtyä!", "Liivit päälle", "Piiloon", "Malttia!", "Osta avikka", "Rahaa on!", Rahaa ei ole", "Muista ostaa höffendörfelit" - niin, että mitä? Siis pomminpurkutarvikkeet ;-).

Pelissä tiimihenkeä kuvastaa syntynyt oma kieli. Tiiminjohtajan ei tarvitse puhua paljon, yhdellä kahdella sanalla on selvää, mitä tehdään. Paitsi tietysti joskus hetkellisissä paniikkitilanteissa - silloin ääntä ja sanoja tulee useammasta suunnasta.

Jälkipelissä puitiin, mitä tästä pelistä opittiin ja mitä on vielä opeteltava. Kaikki menee suhtkoht mukavasti puolustuspuolella. Taisimme puolustusjakson jälkeen jopa olla johdossa 8-7! Yhteispeli sujuu, kaveria osataan jo suojata ja siirrytään jo ripeästi omille pelipaikoille. Tekniset taidot ja opetellut askelkuviot ja savujen ja pommien heitot menevät suunnitelmien mukaan.

Osumatarkkuus tuntuu harmittavan vähän kaikkia. Joka laakilla ei osu viholliseen. Mutta harjoittelemalla toivottavasti tuokin puute korjaantuu. Ja selvästi osumatarkkuudessa on eroja eri päivinä ja tietysti myös aseet vaikuttavat - miten on saatu peli kulkemaan ja onko saatu rahaa  kunnon aseiden ostoon. Vai onko niin, että ikä myös vähän rajoittaa, käsi ei ole enää vakaa ja jännitys kättä vielä lisää vapisuttaa. Ihan me ei tuohon uskota, harjoitus tekee  mestarin vaikka vuosia on jo enemmänkin takana.

Terroristipuolella osataan myös hyvin hyökätä ja pommi saadaan paikoilleen. Mutta sitten tuleekin ongelmia. Pommia ei osata okein suojella eikä myöskään itseä. Olisi opittava menemään sopivaan paikkaan piiloon odottamaan pomminpurkajia. Ja miten hankalaa onkaan kuulla ääntä, kun vastustaja on alkanut purkaa pommia.

Lopuksi todettiin, että maltti on valttia. Vastustajaa ei kannata ehdoin tahdoin haastaa, täytyy olla vähän viekas ja pelata yhteen. Pelihän onkin melkoista shakkipeliä, siirtoja on jo vähän etukäteen harkittava, eikä vain suinpäin rynnättävä virtuaaliselle taistelutantereelle.

Valmentajamme totesikin: "Nyt alkaa olla perusteet sillä tasolla, että voidaan ruveta käyttämään sotilaiden lisäksi lähettiä ja tornia. Hevosta ja kuningatarta ei vielä saada kentälle, mutta niidenkin aika vielä tulee."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suositukset

Defaulting Ancientin T puolella.

T puolen defaulteissa yritetään erän alussa ottaa alueita/paikkoja hallintaan ja hankkia mahdollisimman paljon tietoa vastustajasta niin, et...

Suosituimmat