sunnuntai 26. tammikuuta 2020

Rentous, rentous ja vielä kerran rentous.

Jos minua juuri nyt pyydettäisiin kertomaan, mitä kolmea taitoa, toimintatapaa tai osaamista parantamalla kehittyisin eniten counter striken pelaajana, vastaukseni olisi rentous, rentous ja rentous. Tämä ei tietenkään tarkoita, että kaiki muut pelaamisessa tarvittavat taidot olisivat minulla kunnossa. Pikemminkin päivastoin. Minulla on niissä kaikissa edelleen erittäin paljon parantamista ja kehitettävää, mutta rentouden avulla pystyisin hyödyntämään nykyistä osaamistani huomattavasti tämän hetkistä paremmin.

Mieli piste fi -sivulla rentoudesta kerrotaan seuraavaa: ”Rentouden tunne antaa tilaa toimia ilman pelkoa ja stressiä siitä, mitä voi tapahtua tulevaisuudessa. Se antaa mahdollisuuden myös huippu-suorituksiin, flow-tilaan jonka yksi tunnusmerkki on toiminnan rentous”.

Rentouden puute näkyy, tuntuu ja vaikuttaa toimintakykyyni ja toimintaani pelitilanteissa. Näin kävi myös eilen, kun olin pelaamassa matchmaking -ottelua Senior Fighters -joukkeen kanssa. Otttelun aikana jännittäminen ja rentouden puute vaikuttivat monella tavalla. Kädet hikosivat. Sormet tuntuivat jäykistyvän ja liikkuvan vaivalloisesti. Vastustajan kohtaamisessa reaktionopeus heikkeni ja ajatus pätki niin, että tuli tehtyä sitä vaikka olisi pitänyt tehdä tätä. Tähtäämisen tärkeys unohtui ja ampuminen alkoi ensin ja tähtääminen vasta myöhemmin, jos sittenkään, ja siitähän ei mitään hyvää seurannut – paitsi vastustajalle. Tässä vain muutamia esimerkkejä. Ottelun kuitenkin voitimme yhteispelin ansiosta.

Miten saisin rentoutta lisää peliini? Itse en toistaiseksi ole keksinyt muita keinoja, kuin perustaitojen kehittäminen ja pelikokemuksen hankkiminen pelaamalla mahdollisimman paljon otteluja. Tässä Tipuliiga on ollut suureksi avuksi.

Karikojootti
Senior Fighters

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suositukset

Defaulting Ancientin T puolella.

T puolen defaulteissa yritetään erän alussa ottaa alueita/paikkoja hallintaan ja hankkia mahdollisimman paljon tietoa vastustajasta niin, et...

Suosituimmat