lauantai 16. marraskuuta 2019

Senior Fighters -joukkueen jäsenet toimivat uusien pelaajien opastajina ja valmentajina.

Senior Fighters ottaa uudet senioripelaajat ja peliharrastustaan aloittelevat seniorit vastaan perehdytämällä heidät pelaamisen perusasioihin, tukemalla heidän pelitaitojensa kehittymistä ja valmentamalla heidät joukkuepelaajiksi.

Ymmärrämme, että uusien pelaajien osaaminen voi vaihdella laidasta laitaan. Toisessa päässä ovat jo aikaisemmin pelaamista harrasteneet seniorit, joilla on pelaamisen perustaidot ainakin kohtuullisesti hallinnassa. Parhaimmillaan he ovat jopa pelanneet Counter Strikea. Saattavatpa olla niinkin edistyneitä, että ovat olleet jonkin joukkueen jäseninä otteluissa tai osallistuneet ainakin matchmakingin kautta pelattaviin peleihin yksilöinä tai oman joukkueensa kanssa. Nämä ovat kuitenkin harvinaisia valmiiksi hiottuja tai korkeintaan vähän hiomista vaativia timantteja.

Toisessa päässä tulijoilla on korkeintaan pientä tuntumaa pelin alkeisiin niin, että he osaavat asentaa ja käynnistää pelin, ovat mahdollisesti käyneet pelin opetusohjelman eli tutoriaalin läpi useamman kerran ja ehkäpä kokeilleet pelaamistakin bottien kanssa. Tätäkin vähäisemmällä osaamisella voi tulla mukaan. Olemme kohdanneet tällaisia senioreita kirjasto Oodissa ja Keravan kirjastossa perehdyttäessämme seniorien Counter Strike -kilpailun osanottajia. Heille oli ensin opetettava pelihahmon kuljettaminen pelikartalla hiiren ja näppäimistön avulla. Jopa hiiren ja näppäimistön käsittelyssä saattoi olla opastamista vaativia puutteita. Myös he ovat erittäin tervetulleita mukaan, sillä jos on innostusta ja motivaatiota, niin pelaamisen kyllä oppii - ikä ei ole este vaan korkeintaan pieni hidaste.

Aloittelevat pelaajat voivat pyytää – itse asiassa heidän kannattaa pyttää opastusta neuvoja ja ohjeita myös lapsiltaan tai lapsenlapsiltaan, jos vain mahdollista. Tästä meillä on erinomaisia kokemuksia. Reaktiot ovat olleet erittäin myönteisiä. Niistä voi lukea Fanitusta -nimisestä blogipostauksesta. Reaktiot voivat olla myös yllättäviä ja yllätävän hauskoja. Tämän koki eräs uusi pelaajamme joka ei koskaan aikaisemmin ollut pelannut mitään Counter Striken kaltaista peliä. Hän kyseli neuvoja pojaltaan lähettämällä tälle älypuhelimella tekstiviestejä. Poika puolestaan oli viestittänyt takaisin kysymyksen ”Kuka on varastanut äidin älypuhelimen”. Kaikilla oli naurussa pitelemistä, kun hän harjoituksissa kertoi joukkuuelle tapahtumasta.

Uusien pelaajien perehdyttämistä ja opastamista varten olemme ottaneet käyttöön pelaajavalmentajan roolin. Opastusta annetaan sekä kahden kesken saman tietokoneen ääressä että verkon kautta. Tällä hetkellä saman tietokoneen ääressä tapahtuvaa opastusta ja perehdyttämistä uusille pelaajille pystytään antamaan vain pääkaupunkiseudulla ja Nurmijärvellä. Sopivia opastuspaikkoja ovat esimerkiksi kirjastot, joissa on riittävä nettiyhteys.

Alkeiden hallinnan jälkeen pelaajavalmentaja jatkaa opastusta ja neuvontaa verkon kautta virtuaalisella pelikentällä. Meillä on tämän tyyppisestä toistemme opastamisesta ja yhdessä oppimisesta hyviä kokemuksia. Olemme olleet sekä koko joukkueena ihmettelemässä esimerkiksi kranaattien käyttöä ja kahdestaan tai kolmestaan kokeilemasa ja opettelemassa erilaisia asioita. Teemme samaa uusien pelaajien kanssa. Tästä esimerkkinä on perustaitojen opettelua tukeva paikannimikävely pelaajavalmentajan kanssa. Kävelyn aikan tutustutaan karttaan ja opetellaan paikannimiä. Tämän lisäksi kävelyn tai kävelyjen aikana voidaan käydä läpi muitakin asioita kuten esimerkiksi liikkumista, tavanomaisia pelitilanteita, kranaattien käyttöä, aseiden ominaisuuksia, viestintää jne. jne.

Perustaitojen osaamisen jälkeen uudet pelaajat otetaan mukaan harjoittelemaan joukkuepeliä ja pelaamaan yhdessä "kokeneempien" pelaajien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suositukset

Defaulting Ancientin T puolella.

T puolen defaulteissa yritetään erän alussa ottaa alueita/paikkoja hallintaan ja hankkia mahdollisimman paljon tietoa vastustajasta niin, et...

Suosituimmat