torstai 23. toukokuuta 2019

Senior Fighters -joukkueen alkumetrit ja tulevaisuuden haaveet.

Senior Fighters on Enter ry:n perustama kaikille senioreille avoin Counter-Strike -joukkue, johon voivat tulla mukaan kaikki yli 60 vuotiaat yhdessä pelaamisesta ja e-urheilusta kiinnostuneet seniorit riippumatta siitä ovatko he Enterin jäseniä vai eivät. Vain ikä ratkaisee. Myöskään asuinpaikkakunnalla ei ole väliä, sillä Senior Fighters toimii ja pelaa netissä. Mukaan voi siten tulla omalla kotikoneellaan.

Idea joukkueen perustamisesta syntyi Enterin kerran vuodessa järjestämän seniorien pelitapahtuman suunnitteluryhmässä keväällä 2018. Samoihin aikoihin tiedotusvälineissä uutisoitiin kahden seniorijoukkueen Counter Strike -ottelusta. Joukkueet olivat suomalainen Grey Gunners, jonka jäsenten ikä on 70...77 vuotta, ja ruotsalainen Silver snipers. Ottelua mainostettiin pohjoismaiden mestaruusotteluna - Battle of Nordics. Ensimmäisen ottelun voitti Silver Snipers. Uusintaottelussa muutaman kuukauden kuluttua voitto tuli kotiin Suomeen Grey Gunners -joukkueelle.

Tämän innoittamana päätimme yrittää Enterin oman Counter Strike -joukkueen kokoamista niin, että voisimme haastaa Grey Gunnersit ottelemaan seniorien Suomen mestaruudesta seuraavassa Enterin pelitapahtumassa marraskuussa 2018 Kampin palvelukeskuksessa.

Kutsu joukkueeseen lähetettiin kaikille Enterin jäsenille. Pelaajien saaminen oli kuitenkin hidasta. Syyskuussa viisi rohkeaa ja ennakkoluulotonta enteriläistä oli vihdoin ilmoittautunut mukaan. Joukkue oli näin koossa ja harjoittelu saattoi alkaa.

Aikaa oli kuitenkin kulunut niin paljon, että ottelun järjestäminen marraskuussa tuntui vähintäänkin haastavalta. Peliryhmän ensimmäisessä kokouksessa sovittiin, että otetaan aikalisä. Harjoitellaan vuosi ja haastetaan Grey gunners mestaruusotteluun vuoden päästä. Samalla kuitenkin sovittiin, että jo vuoden 2018 pelitapahtumassa esitellään Counter Strike -pelin pelaamista ja annetaan myös tapahtuman kävijöille mahdollisuus kokeilla, miltä sen pelaaminen tuntuu. Näin myös tapahtui ja esittelyn tuloksena saimme joukkueeseen uuden pelaajankin.

Nyt, vuosi idean esittämisen jälkeen, Senior Fighters -joukkueen toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin. Joukkueen kokonpano on on hieman muuttunut alkupeäisestä, mutta muutosten jälkeen vakiintunut joukkue on nyt täysilukuisena koossa ja harjoittelee aktiivisesti. Joukkueessa on kaksi uutta pelaajaa. Aktiivipelaajien lisäksi harjoituksissa on mukana myös muutamia senioreita pelikavereina. Heidän avullaan voimme leppoisissa harjoituksissa pelailla ja pitää hauskaa erilaisissa kokoonpanoissa. Toivommekin lisää pelikavereita peliyhteisöömme niin, että saisimme kokoon vähintään toisen kokonaisen seniorijoukkueen, jolloin keskinäiset harjoitusottelut olisivat mahdollisia.

Haaveenamme on, että seniorijoukkueita syntyisi lisää niin, että jossakin vaiheessa olisi mahdollista  toteuttaa vaikkapa useamman joukkueen seniorisarja. Tässä haastetta erilaisille seniorijärjestöille ja muille seniorien aktivoinnista kiinnostuneille. Kaikki siis joukolla perustamaan seniorijoukkueita pelaamaan Counter Strike :Global Offensive -peliä ja harrastamaan e-urheilua.

Karikojootti
Senior fighter 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suositukset

Defaulting Ancientin T puolella.

T puolen defaulteissa yritetään erän alussa ottaa alueita/paikkoja hallintaan ja hankkia mahdollisimman paljon tietoa vastustajasta niin, et...

Suosituimmat