sunnuntai 8. marraskuuta 2020

75-vuotias ei ole nykyisin vanhus, todetaan Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa tänään 8.11.2020.

Senior Fighters, Grey Gunners ja Silver Snipers -joukkueissa Counter Strikea pelaavat yli 70-vuotiaat seniorit ovat hyvä todiste siitä, että väite pitää paikkansa. Ainakin heidän osaltaan, mutta todennäköisesti myös yleisemmin.

Itselläni 75-vuoden raja ylittyy vuoden päästä. Todistaakseni pääkirjoituksen näkemyksen oikeaksi omalta osaltani, lähden kokeilemaan, kuinka korkealle Counter Striken rankkilistalla seniorin on mahdollista päästä vuodessa osallistumalla matchmaking-otteluihin soolona, taisteluparina toisen seniorin kanssa tai seniorijoukkueen pelaajana. Tällä hetkellä olen silver 1 -tasolla, joten tekemistä ja haasteita riittää.

Minulta kysytään silloin tällöin, miksi pelaan Counter Strikea ja mitä se antaa minulle. Vastaukseni on ollut, että sen pelaaminen on hauskaa, mielenkiintoista ja jännittävää ajanvietettä, josta saattaa olla myös hyötyä muistin ja toimintakyvyn säilyttämisen kanalta.
 
Tällä hetkellä merkittävin Counter Striken pelaamisen minulle antama asia on oppimisen ja onnistumisen kokemusten antama ilo, innostus ja mielihyvä. Näihin Counter Striken pelaaminen antaa jatkuvasti runsain määrin erinomaisia mahdollisuuksia. Monet asiat vaativat paljon asioihin perehtymistä, opiskelua, opettelua ja etenkin harjoittelua, mutta mitä haastavampaa opettelu ja oppiminen on ollut, sitä mahtavampia ovat myös onnistumisen kokemukset.

Alkuvaiheessa savun heittäminen Dust2-kartalla Longin ulkopuolelta Long Corneriin suojaamaan Longin ovien kautta eteneviä hyökkääjiä, tuntui vaikealta, mutta on nyt jo peruskauraa. Tällä hetkellä olen opettelemassa savun heittämistä X-boxin päälle turvaamaan hyökkäystä Catwalkin kautta A:lle. Osumatarkkuus on jo hyvä, mutta suorituksen nopeudessa on vielä tekemistä.

Haastavia oppimiskokemuksia ovat olleet hyppääminen Nukella Siilon päälle ja Infernossa Stairsin kaiteelta Balconylle. Yksin harjoitellessa ne onnistuvat jo melko usein, mutta tositilanteissa useimmiten eivät, joten harjoittelua tarvitaan lisää. Sen sijaan hyppääminen Miragessa Midistä Snipers nestin ikkunaan ei vielä ole onnistunut kertaakaan edes harjoituksissa. En kuitenkaan anna periksi.

Kannustan kaikkia senioreita tulemaan mukaan tämän hauskan, mielenkintoisen ja jännittävän harrastuksen pariin varmistamaan, että eivät ole vanhuksia jo 75-vuotiaina.

Nuorempia Counter Strikenn pelaajia puolestaan kannustan aktivoimaan omia vanhempiaan ja isovanhempiaan pitämään huolta toimintakyvystään erityisesti, jos heillä ei ole muita harrastuksia, katselevat paljon televisiosarjoja ja/tai ovat paljon yksin ilman seuraa ja mielekästä tekemistä.

Karikojootti, Senior Fighter

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suositukset

Defaulting Ancientin T puolella.

T puolen defaulteissa yritetään erän alussa ottaa alueita/paikkoja hallintaan ja hankkia mahdollisimman paljon tietoa vastustajasta niin, et...

Suosituimmat