maanantai 19. heinäkuuta 2021

Kun seniorit pelaavat nuorten kanssa ja nuoret pelaavat seniorien kanssa, molemmat voittavat.

Yhdessä pelaaminen on plussummapeliä, josta molemmat hyötyvät. Counter Strike on tähän tarkoitukseen erinomainen valinta, sillä sen alkeet on helppo oppia, mutta sen pelaaminen vaatii aktiivista aivojen käyttöä, jatkuvaa oppimista ja pelaajien hyvä yhteistyötä.

Helsingin Sanomien tiedesivuilla 19.7.2021 julkaistussa artikkelissa ”Viisas huomioi muut ja näkee isomman kuvan – Mutta vanhuus ei takaakaan viisautta” tuodaan esiin, että tutkijoiden mukaan viisaaksi voi uusien näyttöjen perusteella opetella. Yhtenä keinona artikkelissa mainitaan nuorten ja vanhoja ihmisten törmäyttäminen keskenään.

Tämän todisteena mainitaan Journal of Gerontology -lehdessä vuonna 2009 julkaistu tutkimus, jossa yli 55-vuotiaat toimivat oppaina peruskoululaisille, joilla oli vaikeuksia oppimisessa ja sosiaalisessa kanssakäymisessä.

Tutkimuksessa ilmeni, että niin nuoret kuin vanhat hyötyivät huomattavasti sukupolvien välisestä vuorovaikutuksesta.

Lapset oppivat itsesäätelyä ja akateemisia taitoja, kun taas vanhemmilla aikuisilla kohenivat tiedon­käsittelyä ohjaava kognitiivinen kyvykkyys, joka normaalisti heikentyy iän myötä.

Vanhemmat aikuiset välttivät vajoamista niin kutsuttuun ”kokemushautaan”. Se tarkoittaa taipumusta jumittua kapeaan elämänkuvaan, kun vuorovaikutusta tapahtuu vain oman sukupolven ihmisten kanssa

Lähde: Helsingin Sanomat, Tiede, 19.7.2021

Karikojootti, Senior Fighters

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suositukset

Defaulting Ancientin T puolella.

T puolen defaulteissa yritetään erän alussa ottaa alueita/paikkoja hallintaan ja hankkia mahdollisimman paljon tietoa vastustajasta niin, et...

Suosituimmat